Nieuws - Omzeilt Rusland sancties via Binance?

Door Luc Vesters

Omzeilt Rusland sancties via Binance?

Scams, criminaliteit en fraude
Wet en regelgeving
Omzeilt Rusland sancties via Binance?

Volgens de Wall Street Journal helpt Binance Russische burgers om geld naar het buitenland over te maken. De cryptobeurs neemt deel aan de wereldwijde sancties.

Binance blijft echter aanzienlijke handelsvolumes in roebels verwerken. Klanten kunnen tegoeden bij gesanctioneerde banken via verschillende tussenpersonen omzetten in tegoeden bij Binance, aldus de krant. Daarnaast maakt Binance peer-to-peer handel van roebels in digitale tokens mogelijk. Meestal zijn hierbij gesanctioneerde banken betrokken, zoals blijkt uit websites van het bedrijf, screenshots van gebruikers en berichten in officiële chatgroepen.

Binance ontkende: Volgens een woordvoerder van het bedrijf "hebben ze geen relatie met banken in Rusland" en werken ze niet samen met partners in het traditionele financiële systeem die op sanctielijsten staan.

In april hief Binance de beperkingen op burgers en inwoners uit Rusland op. Nadat Rusland de aanvalsoorlog tegen Oekraïne begon, legden de EU en de VS sancties op aan het land en zijn burgers. In verband hiermee werden de meeste Russische banken afgesloten van het internationale betalingsnetwerk SWIFT. Afgelopen lente breidde de EU de sancties uit door cryptobedrijven te verbieden om in Rusland te werken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven