Nieuws - EU verbiedt cryptodiensten voor Rusland

Sam Fröling

Door Sam Fröling

EU verbiedt cryptodiensten voor Rusland

Rusland, Sancties, Crypto-valuta

Als onderdeel van het nieuwe sanctiepakket heeft de Europese Unie een algemeen verbod op cryptodiensten voor Rusland uitgevaardigd.

Bestaande sancties op crypto-activa wordt uitgebreid

In het laatste sanctiepakket van de Europese Unie is een verbod opgelegd op alle cryptodiensten voor Rusland. Dit staat in een persbericht van de Europese Commissie van 6 oktober. Daarin staat dat de "bestaande sancties op crypto-activa zullen worden aangescherpt". Voortaan zijn "alle cryptowaardige portefeuilles, rekeningen of bewaardiensten, ongeacht de bedragen" verboden voor Russische burgers en instellingen. In april heeft de EU de bestaande sancties tegen Rusland uitgebreid, bijvoorbeeld met beperkingen op de handel in crypto ‘s op gecentraliseerde beurzen voor Russische klanten met meer dan 10.000 euro aan activa. Met de nieuwe maatregelen bestraft de Commissie "de voortdurende escalatie en illegale oorlog van Rusland tegen Oekraïne".

Rusland bereidt crypto diensten uit

Naast de cryptodiensten zijn ook andere diensten voor Russische burgers en de overheid illegaal, waaronder IT- of juridisch advies. Ondertussen blijft Rusland de aanpassing van cryptocurrencies in eigen land uitbreiden. Onlangs hebben het ministerie van Financiën en de Centrale Bank een overeenstemming bereikt over de grensoverschrijdende betalingen met cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven