Nieuws - "Binance slechts het begin": Amerikaanse overheid waarschuwt cryptosector

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Binance slechts het begin": Amerikaanse overheid waarschuwt cryptosector

VS
Exchanges
"Binance slechts het begin": Amerikaanse overheid waarschuwt cryptosector

Terwijl de cryptomarkt zijn wonden likt na de ongekende uitbrander van Binance, waarschuwt de VS de sector - was dit slechts het begin?

Slechts een paar dagen geleden bereikte het Amerikaanse ministerie van Justitie een schikking in zijn rechtszaak tegen cryptobeurs Binance, waardoor Binance zich moet terugtrekken van de Amerikaanse markt en een boete van 4,3 miljard dollar moet betalen.

Ondertussen hangt Changpeng "CZ" Zhao een gevangenisstraf boven het hoofd in de VS, hoewel hij waarschijnlijk voorlopig zal ontsnappen op borgtocht van $175 miljoen. Er is nog niet besloten of CZ het land mag verlaten of niet. Volgens het ministerie van Justitie is hij een "vluchtrisico".

De berisping van 's werelds grootste cryptobeurs en zijn oprichter is echter niet het einde van de strijd van de Amerikaanse toezichthouders tegen de internationale cryptosector. Integendeel: Binance (en het eerdere juridische geschil tegen Sam Bankman-Fried) is nog maar het begin.

Dat is tenminste wat Caroline Pham van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) duidelijk stelt. Volgens de openbare aanklager kent de agenda van haar autoriteit geen grenzen. Zelfs na de Binance-zaak zal de CFTC een onbevooroordeelde aanpak blijven hanteren bij het vervolgen van niet-Amerikaanse bedrijven die handelen in financiële activa, waaronder cryptocurrencies.

CFTC-commissaris Pham: "Het moet duidelijk zijn dat de CFTC niet zal stoppen met het vervolgen van niet-Amerikaanse bedrijven."

Christian Goldsmith Romero, een ander CFTC-lid, zei dat "er geen piratenschepen zijn" op de Amerikaanse markten en dat "toegang tot Amerikaanse klanten een voorrecht is, geen recht".

In overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en het beleid, zal het agentschap doorgaan met het agressief aanpakken van cryptobeurzen, zei hij.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven