Nieuws - Charles Hoskinson: CZ's terugtrekking uit crypto "het einde van een tijdperk"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Charles Hoskinson: CZ's terugtrekking uit crypto "het einde van een tijdperk"

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Charles Hoskinson: CZ's terugtrekking uit crypto "het einde van een tijdperk"

Changpeng "CZ" Zhao stapt op als CEO van Binance en moet mogelijk naar de gevangenis. Dit betekent het einde van een tijdperk voor Cardano-oprichter Charles Hoskinson.

De recente gebeurtenissen rondom Changpeng "CZ" Zhao en de door hem beheerde cryptobeurs Binance hebben ook Cardano-oprichter Charles Hoskinson niet koud gelaten.

Hoskinson reageerde op de terugtrekking uit de VS en Zhao's vertrek als CEO met een video op X:

In de verklaring beschreef de oprichter van Cardano het vertrek van Zhao als het "einde van een tijdperk" - vanaf nu zouden crypto-ondernemers voor een keuze komen te staan: of ze moeten volledig samenwerken met de regelgevers of ze moeten volledig licentievrije protocollen ontwikkelen die niet gereguleerd konden worden.

Changpeng Zhao behoorde tot een groep ondernemers in de cryptosector die alles hadden gegeven voor een strategie van "snel bewegen, groeien en innoveren".

CZ was "een van de grootste ondernemers van onze tijd", wiens cryptobeurs fungeerde als tussenstop voor triljoenen Amerikaanse dollars aan activa.

Volgens Hoskinson zouden er in de toekomst niet langer zulke ondernemers in de cryptosector zijn. Voortaan zouden ze geen gebruik meer kunnen maken van gecentraliseerde systemen als ze de geldende regels aan hun laars lappen. Hoskinson ziet de reden hiervoor in een beleidswijziging van de VS. Het "financiële regime van de Verenigde Staten is in feite een wapen geworden", aldus de Cardano-baas. Dit systeem staat niet toe dat ondernemers markten openen die "de vijanden van Amerika in staat stellen handel te drijven".

Tegelijkertijd krimpt het financiële monopolie van de VS en zetten steeds meer landen over de hele wereld vraagtekens bij de rol van de Amerikaanse dollar als 's werelds reservemunt.

Het einde van de weg van de regelgeving is echter nog niet bereikt met de recente gebeurtenissen rond Binance. Hoskinson voorspelt een "aanval" op externe cryptowallets.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven