Nieuws - Binance ontslaat Amerikaanse CEO samen met 100 andere werknemers

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance ontslaat Amerikaanse CEO samen met 100 andere werknemers

Binance ontslaat Amerikaanse CEO, samen met 100 andere werknemers

De Amerikaanse tak van 's werelds grootste cryptobeurs Binance struikelt al een tijdje door de enorme druk vanuit regelementen. Nu vindt er een herstructurering binnen het bedrijf plaats onder het personeel.

Het persbureau Reuters meldt dat Binance.US afscheid neemt van zijn CEO Brian Shroder en nog eens 100 andere medewerkers. Dit betekent dat de Amerikaanse tak van 's werelds grootste cryptobeurs met een derde inkrimpt.

Norman Reed neemt het stokje over

Norman Reed (niet te verwarren met "Walking Dead" ster Norman Reedus) zal met onmiddellijke ingang de functie van chief executive overnemen. Hij is sinds 2021 de chief legal officer van het bedrijf en werkte daarvoor als advocaat voor cryptobedrijven zoals Ripple. Voordat hij naar de particuliere sector verhuisde, werkte Reed ook voor de New York Federal Reserve en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

"Het is een zeldzame kans om een juridisch leider te vinden die ervaring heeft bij zowel de Securities and Exchange Commission en de Federal Reserve Bank of New York, als in de crypto- en FinTech-industrieën; gelukkig hebben we dat gevonden in Norman," zei de nu ontslagen Shroder ten tijde van Reed's aantreding als chief legal officer.

Shroder had er toen nog "vertrouwen" in dat Reed Binance.US op weg zou helpen om "de meest succesvolle cryptobeurs in de VS" te worden. Naar aanleiding van de huidige promotie of het massale ontslag lijkt het meer op een schadebeperking.

Poging om de relatie tussen de SEC en Binance te redden

Het valt nog te bezien of Binance.US zich dankzij deze laatste ontwikkeling zal kunnen verzoenen met de SEC en zijn voorzitter Gary Gensler. Kortgeleden werd bekend dat de toezichthouder een undercover motie had ingediend bij de rechtbank tegen Binance. Een uiterst zeldzame gebeurtenis die zou kunnen wijzen op lopende strafrechtelijke onderzoeken tegen 's werelds grootste cryptobeurs.  Welke impact deze stap zou kunnen hebben op het voortbestaan ​​van dochteronderneming Binance, lees je hier.

Ondertussen oefent het Department of Justice ook druk uit op Binance.US en overweegt de cryptobeurs aan te klagen voor fraude.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven