Nieuws - Binance keert Canada de rug toe

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance keert Canada de rug toe

Exchanges
Wet en regelgeving
Ontwikkelingen
Binance keert Canada de rug toe

Het is de volgende tegenslag voor Binance in Noord-Amerika. De cryptobeurs keert Canada de rug toe. Dit zijn de redenen.

Binance sluit zijn deuren in Canada voor onbepaalde tijd. Dat maakte het bedrijf vrijdagavond bekend in een tweet. Door regelgeving was voortzetting van de activiteiten "niet langer te rechtvaardigen", aldus het bericht. Canadese gebruikers zullen naar verwachting de komende dagen "gedetailleerde informatie" ontvangen over de voortzetting van hun accounts.

Eind februari scherpte de Canadian Securities Administration (CSA) de regelgeving voor aanbieders van cryptodiensten aan. De toezichthouder eiste onder meer bindend bewijs van de scheiding van klant- en bedrijfsactiva en vaardigde een verbod uit op margehandel. Daarnaast verbood de autoriteit de handel met stablecoins, hoewel in overleg met de CSA uitzonderingen mogelijk waren. Binance verwerpt de nieuwe regels, gaat de tweet verder. Welke precies legt de cryptobeurs niet uit.

Vanuit het oogpunt van het bedrijf is het vertrek nauwelijks van belang, aangezien het handelscentrum slechts een fractie van zijn zaken via Canada doet. Als thuisland van Binance CEO Changpeng Zhao zal de emotionele schade hem waarschijnlijk het meeste pijn doen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de beurs de samenwerking met de autoriteiten wil behouden om in de toekomst terug te keren.

Altijd problemen met de Amerikanen

Het is de volgende tegenslag die de cryptobeurs moet accepteren in Noord-Amerika. Tot nu toe ligt Binance voortdurend onder vuur van de regelgeving, vooral in de VS. Eerst lanceerde de Securities and Exchange Commission (SEC) eind februari een totale aanval op Paxos, waardoor Binance's stablecoin BUSD ten grave werd gedragen. Een maand later volgde de CFTC en die het handelsplatform aanklaagde wegens schending van toepasselijke federale wetten. De cryptobeurs zou Amerikaanse burgers hebben toegestaan derivaten te verhandelen ondanks een verbod.

Als gevolg van de regelgeving in de VS zette Binance de Voyager-deal eind april in de ijskast. Eigenlijk wilde de Amerikaanse offshoot van de cryptobeurs de activa van de insolvente uitleendienst overnemen. De deal was al goedgekeurd door de rechtbank. Door onzekerheden in de regelgeving in de Verenigde Staten trok Binance zich echter op de laatste seconde terug.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven