Nieuws - Binance heeft een nieuw rapport over hun reserves ingediend

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance heeft een nieuw rapport over hun reserves ingediend

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Ontwikkelingen
FTX
Binance heeft een nieuw rapport, over hun reserves ingediend

Na het vertrek van accountant Mazars moet een nieuw schriftelijk bewijs over de beursreserves van Binance voor meer geloofwaardigheid zorgen.

Volgens een recent rapport van het blockchainanalysebedrijf CryptoQuant zijn de deposito's van klanten op Binance voor 101 procent gedekt door de beurs. Vanuit een onchain-perspectief bevestigt dit de bevindingen van de accountants Mazars Group, die oorspronkelijk het bewijs van reserves van de cryptobeurs uitvoerde.

Beëindiging van de zakelijke relatie

Afgelopen vrijdag beëindigden zij echter hun zakelijke relatie met Binance en andere beurzen vanwege "zorgen over de publieke waarneming". Dit komt omdat het bewijs van reserves alleen informatie geeft over de activa van een onderneming, niet over haar passiva. Een zekerheid of de beurs aan zijn betalingsverplichtingen kan doen is nog niet volledig opgehelderd, waardoor Binance opnieuw onder druk komt te staan. Ondertussen concludeert CryptoQuant in zijn rapport dat het geen "vergelijkbaar gedrag als bij FTX" ziet bij Binance. Dit bleek bijvoorbeeld ook uit de stablecoin-holdings van het bedrijf, die zelfs na massale verkoop niet opvielen.

Het analysebureau heeft ook het tarief van de "schone reserve" ingevoerd. Dit zou ongeveer 90 procent zijn voor Binance. Dit betekent dat de eigen BNB-token van de beurs slechts tien procent van de totale reserves uitmaken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven