Nieuws - Binance: Bitcoinbeurs komt onder druk te staan

Door Ted Maas

Binance: Bitcoinbeurs komt onder druk te staan

Bitcoin (BTC)
Exchanges
Investeren
binance 6.6 miljard ftx

Binance had deze week (tussen 13 en 14 december) een uitstroom van $6,6 miljard. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), bleef kalm en verklaarde zelfs dat hij de "stresstest" verwelkomde.

De ineenstorting van FTX heeft tot enige onzekerheid geleid bij de cryptocommunity. In een interview met de Amerikaanse zender CNBC geeft CZ commentaar op de huidige situatie. ‘’Mensen kunnen 100 procent van de activa van Binance opnemen, ieder moment van de dag. Geen probleem.”

Zoals Andrew Ross Sorkin in het interview opmerkt, bezit Binance voor 60 miljard aan crypto. Niemand weet echter hoe hoog de uitstaande schulden van Binance zijn. Dergelijke onzekerheden kunnen verholpen worden met een "audit", d.w.z. een onafhankelijk onderzoek van de boeken, aldus de interviewer. CZ kreeg de vraag of Binance plannen had voor zo’n audit.

“We werken samen met verschillende bedrijven om een audit voor te bereiden. Maar laat ik duidelijk zijn: Binance is niemand geld schuldig. Binance heeft geen leningen van andere bedrijven. Dat hebben we gewoon niet. Je kunt alle fondsen of VC's in het ecosysteem vragen [...]. Daarin verschillen wij sterk van FTX.” concludeerde de baas van Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven