Nieuws - Binance gaat live met layer-2 netwerk opBNB

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance gaat live met layer-2 netwerk opBNB

Binance Coin (BNB)
Blockchain/Technologie
Binance gaat live, met layer-2 netwerk opBNB

De schaaloplossing van de cryptobeurs Binance gaat voortaan de concurrentie aan met Coinbase’s Layer-2-chain. Zal er een run op opBNB (Optimisme BNB) volgen?

BNB liet in hun blog weten dat het opBNB mainnet live is. De nieuwe interne blockchain van Binance is gebouwd op de technologie van Optimism. Het bedrijf lanceerde in juni het Layer 2-netwerk voor ontwikkelaars. Nu is het ook open gesteld voor het publiek.

Gebruikers kunnen nu crypto's via hun eigen bridge naar het netwerk sturen om te communiceren met verschillende gedecentraliseerde applicaties (Dapps). Volgens het blogbericht verwerkte de opBNB-keten met succes 35 miljoen transacties in het testnet en telde 435.972 wallets. Daarnaast waren er meer dan 150 applicaties actief. Op het mainnet zal opBNB voortaan 2.600 tot 4.000 transacties per seconde kunnen verwerken, tegen enorm lage fees volgens het bedrijf.

Binance volgt Coinbase

Met opBNB treedt Binance in de voetsporen van de cryptobeurs Coinbase, die in augustus zijn layer-2 netwerk BASE lanceerde. Binnen een paar weken bereikte BASE een totaal vergrendelde waarde (TVL) van meer dan 150 miljoen US dollar en veroorzaakte het een ware opleving van Layer-2.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven