Nieuws - Binance benoemt nieuwe witwasfunctionaris

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance benoemt nieuwe witwasfunctionaris

Ontwikkelingen
Exchanges
Binance benoemt nieuwe witwasfunctionaris

Het Amerikaanse ministerie van Justitie overweegt een aanklacht wegens fraude tegen Binance. Tegelijkertijd benoemt het cryptobedrijf een nieuwe witwasfunctionaris - met een verleden bij de Amerikaanse overheid.

Binance benoemt Kristen Hecht tot global deputy head of compliance en tevens tot group money laundering officer.

Eén doel: proactieve samenwerking met toezichthouders - bijvoorbeeld de SEC of CFTC - en brancheorganisaties. Samen moet de dialoog over effectieve compliancemaatregelen in de crypto-industrie worden bevorderd, zo staat er.

Daarnaast zal Hecht samenwerken met leidinggevenden van Binance om de gebruikersbescherming en naleving van de regelgeving verder te versterken. Begin juli keerden enkele sleutelfiguren de cryptobeurs de rug toe - blijkbaar vanwege Binance CEO CZ.

Samen met de COO gaat Hecht het complianceprogramma van Binance verder ontwikkelen met innovatieve technologieën. Beproefde principes tegen witwassen en financiering van terrorisme zullen worden gehandhaafd, aldus de verklaring.

Hecht heeft 17 jaar ervaring in de industrie. Als senior beleidsadviseur werkte ze bijna tien jaar voor de Amerikaanse overheid. Daar ondersteunde ze inspanningen om terrorismefinanciering en illegale financiële activiteiten te bestrijden.

"Blockchaintechnologie creëert een heel nieuw niveau van transparantie voor financiële transfers," zei Hecht in een verklaring. De technologie brengt echter ook risico's van criminelen met zich mee, voegde ze eraan toe.

De nieuwe benoeming komt te midden van verschillende rechtszaken tegen 's werelds grootste cryptobeurs. Naast de SEC en CFTC wordt Binance nu ook geconfronteerd met aanklachten van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven