Nieuws - Bank of America gelooft in revolutie door CBDC’s

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bank of America gelooft in revolutie door CBDC’s

CBDC
Ontwikkelingen
Crypto-acceptatie
Bank of America, gelooft in revolutie door CBDC’s

Digitale centrale bankmunten en stablecoins zijn de toekomst van geld, aldus Bank of America. Ondertussen versnelt de ontwikkeling van CBDC's wereldwijd.

Volgens een rapport van Coindesk heeft Bank of America een analyse gepubliceerd die kijkt naar het potentieel van digitale centrale bankvaluta's en stablecoins. Het analyserapport concludeert dat CBDC's "een nieuwe beweging zouden kunnen brengen in de wereldwijde financiële systemen en de belangrijkste technologische vooruitgang in de geschiedenis van het geld zou kunnen zijn". Daarbij veranderen digitale coins "niet de definitie van geld, maar ze zullen waarschijnlijk wel veranderen hoe en wanneer de waarde wordt overgedragen in de komende 15 jaar".

Landen zullen CBDC's gaan herkennen

Daarnaast verwacht Bank of America dat financiële autoriteiten en centrale banken in ontwikkelde en ontwikkelingslanden het potentieel van het grotere gebruik ervan en de lagere kosten van op blockchains gebouwde coins zullen erkennen, waardoor de ontwikkelingsdruk verder zal toenemen. Het analyseteam onder leiding van Alkesh Shah erkent echter ook dat het gebruik van CBDC's risico’s meebrengt. Deze kunnen de concurrentie met banken aanwakkeren en leiden tot verlies van landen die streven naar onafhankelijkheid en ongelijkheid tussen landen.

De ontwikkeling van digitaal centrale bankgeld wordt wereldwijd gestuurd door de regeringen van de afzonderlijke landen. Digitaal geld wordt al in sommige gevallen gebruikt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven