Nieuws - Amerikaanse minister van Financiën pleit voor "meer toezicht”

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Amerikaanse minister van Financiën pleit voor "meer toezicht”

Amerikaanse minister van Financiën, pleit voor "meer toezicht”

Na de crash van de cryptobeurs FTX roept de Amerikaanse minister van Financiën Yellen op tot strengere controles. Fouten in de regelgeving moeten worden gedicht.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen heeft een verklaring afgelegd waarin ze commentaar geeft op de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt.

"Het recente faillissement van een grote cryptocurrency exchange en de ongelukkige gevolgen daarvan voor houders van crypto-activa en beleggers tonen aan dat er behoefte is aan een effectiever toezicht op de crypt industrie", aldus Yellen.

Ze voegde eraan toe dat de risico's van crypto-aanbieders, die vorig jaar al werden benoemd, opnieuw waar bleken bij de FTX-crash: "Sommige van de risico's die we in deze rapporten signaleerden, waaronder het vermengen van activa van klanten, gebrek aan transparantie en belangenconflicten, lagen aan de basis van de spanningen op de cryptomarkt die vorige week werden waargenomen."

Strengere regelgeving zou helpen

Volgens Yellen moeten wetten ter bescherming van beleggers ook in de cryptoruimte "streng" worden gehandhaafd. Bovendien moeten "gaten in de regelgeving" snel worden gedicht. "In de toekomst is het belangrijk dat we alles doen wat nodig is om deze zorgwekkende risico's aan te pakken en op te treden om de consumenten te beschermen en de financiële stabiliteit te bevorderen", aldus Yellen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven