Nieuws - Aave stopt met het uitlenen van 17 coins op het Ethereum netwerk

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Aave stopt met het uitlenen van 17 coins op het Ethereum netwerk

Ethereum (ETH)
Basic Attention Token (BAT)
Enjin (ENJ)
FTX
Ontwikkelingen
Investeren
Aave stopt met het lenen, van 17 Ethereum coins

Aave, de grootste geldschieter voor Ethereum, ondervindt gevolgen van liquiditeitsteproblemen. Zeventien tokens zijn getroffen.

Aave bevriest leningen voor 17 Ethereum coins. Het is het grootste leenprotocol op Ethereum, met meer dan 3,65 miljard dollar aan activa over meerdere ketens. "In reactie op de recente marktgebeurtenissen en het aanhoudende liquiditeitstekort op de markten gaat dit voorstel het risicoprofiel van veel fluctuerende activa te verminderen", aldus Aave in een verklaring.

Wanbetaling maakte de beslissing

Het besluit werd genomen na een wanbetaling van meer dan 1,6 miljoen dollar. Een handelaar had hiertoe geleid met een enorme shortpositie van meer dan US$92 miljoen op CRV. De bevroren coins zijn: Curve DAO, 0x, Decentraland, 1inch, Basic Attention Token, Ampleforth, DeFi Pulse Index, renFIL en Maker, Enjin, xSUSHI en en vijf kleinere stablecoins.

Veel liquiditeitsproblemen

Dit jaar kampen steeds meer uitleendiensten en cryptobeurzen met liquiditeitsproblemen, mede door de Terra Luna crash en de ineenstorting van FTX, de op één na grootste cryptobeurs ter wereld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven