Nieuws - Aanklagers bevriezen Do Kwon's miljoenen.

Door Ted Maas

Aanklagers bevriezen Do Kwon's miljoenen.

Scams, criminaliteit en fraude
Terra miljoenen

Volgens een Zuid-Koreaans persbureau heeft het openbaar ministerie de persoonlijke bezittingen van Do Kwon - ongeveer 176 miljoen dollar - bevroren. Half maart arresteerden de task forces de Terra oprichter

Daarnaast heeft de rechtbank een verbod gelegd op de verkoop van Kwon's luxe flat in Seoul en een aantal van zijn geïmporteerde auto's. Volgens de Zuid-Koreaanse wet is het verboden te beschikken over de opbrengsten en eigendommen die verworven zijn via misdrijven. Verdachten mogen ook niet beschikken over financiële activa, waaronder effecten, bankdeposito's en cryptocurrencies, voegde het eraan toe.

Hulpdiensten hadden de oprichter van Terra in maart al op de luchthaven van Montenegro gearresteerd. Nu worstelen Zuid-Korea en de VS over uitlevering. De autoriteiten hebben al een aanklacht wegens fraude ingediend.

Aangezien Do Kwon met vervalste reisdocumenten uit Costa Rica had gereisd, wordt hij ook door de Montenegrijnse autoriteiten aangeklaagd. Do Kwon zijn advocaten gaan het nog druk krijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven