Nieuws - 7,6 miljard dollar: Top AI coins vormen alliantie

Door Luc Vesters

7,6 miljard dollar: Top AI coins vormen alliantie

Fetch.ai (FET)
Singularity NET (AGIX)
Ocean Protocol (OCEAN)
7,6 miljard dollar: Top AI coins vormen alliantie

Drie AI coins, één alliantie: Fetch.AI, Singularity.NET en Ocean Protocol fuseren. Dit werd aangekondigd in een gezamenlijk persbericht. De tokens van de projecten zullen worden samengevoegd, wat resulteert in een gecombineerde marktkapitalisatie van bijna acht miljard Amerikaanse dollar. Het nieuwe token gaat ASI heten, kort voor Artificial Super Intelligence.

Het doel is om het "grootste, open, gedecentraliseerde netwerk" te versnellen in de "race voor Kunstmatige Algemene Intelligentie". Het Fetch.AI token zal worden omgezet in ASI tegen een prijs van USD 2,82 en een totale marktkapitalisatie van USD 7,6 miljard. De tokens van Singularity.NET (AGIX) en Ocean Protocoll (OCEAN) kunnen worden omgezet tegen een koers van 0,43.

  • Fetch.AI werd in 2017 opgericht door een van de oprichters van Google's Deep Mind, Humayun Sheikh. Het is een gedecentraliseerd platform voor AI's.

  • Singularity.NET is in 2017 opgericht door een pionier in AI-onderzoek, Ben Goertzel. Het is een gedecentraliseerde marktplaats voor AI's.

  • Ocean Protocol is een platform voor de uitwisseling van data en tokenised assets. Het werd in 2017 opgericht door Trent McConaghy.

Artificial General Intelligence staat voor de volgende golf van AI's. Slimmer dan mensen, onafhankelijk in hun ontwikkeling - een nieuwe fase in de evolutie. Volgens sommige onderzoekers en experts is het nog maar een paar jaar weg. Een hoogtepunt in deze ontwikkeling is dat OpenAI een paar maanden geleden een doorbraak ontdekte in het AGI-onderzoek. Met als gevolg een enorm mediaschandaal. De fusie is bedoeld om de drie platforms concurrerend te maken met BigTech, aldus het persbericht.

AI coins beleven momenteel een enorme hype. Velen zijn de afgelopen maanden met honderden procenten gestegen, gedreven door de ontwikkelingen rond OpenAI en Nvidia. De prijzen van de respectievelijke tokens stijgen nadat het nieuws is aangekondigd. Ocean Protocol met 20 procent, Singularity.NET met 10 procent en Fetch.AI met 7 procent.

Is het allemaal een hype of heeft de sector echt inhoud?

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven