Nieuws - AI coins stijgen met wel 150 procent door Nvidia en OpenAI

Door Luc Vesters

AI coins stijgen met wel 150 procent door Nvidia en OpenAI

AI tokens zijn goed op dreef deze week. Sommige zijn met meer dan 100 procent gestegen. De reden: positief nieuws uit de AI-sector. Eerst van OpenAI, nu van Nvidia.

  • Worldcoin is de afgelopen zeven dagen met meer dan 160 procent gestegen en doorbrak voor het eerst een marktkapitalisatie van één miljard US dollar. Het project wordt als zeer controversieel beschouwd en is mede opgericht door de oprichter van OpenAI. Onlangs was er een nieuwe update.

  • Singularity.net steeg met 130 procent naar een marktkapitalisatie van 900 miljoen US dollar. Het is een van de oudste projecten en is sinds 2017 op de markt.

  • Fetch.AI steeg met 70 procent naar een marktkapitalisatie van 950 miljoen dollar. In februari werd een samenwerking met Bosch en Telekom aangekondigd.

  • Render steeg met 50 procent naar een marktkapitalisatie van 2,8 miljard dollar. Het Solana-project was in 2023 al een van de outperformers van het jaar. Verschillende grote namen uit Hollywood en de entertainmentindustrie zijn aan boord.

Begin deze week bracht OpenAI een nieuwe tool uit, Sora. Hiermee kunnen video's worden gemaakt met behulp van commando's. Het is nog niet publiekelijk beschikbaar, maar er is al veel hype online. Hier zie je een video van Sora:

Op donderdag 22 februari 2024 publiceerde Nvidia ook zijn kwartaalcijfers en overtrof de verwachtingen ruimschoots. Het bedrijf haalde in totaal 12,29 miljard Amerikaanse dollar binnen, bijna 800 procent meer dan het jaar ervoor. Het Amerikaanse techbedrijf, dat gewaardeerd wordt op 1,8 biljoen dollar, staat symbool voor de AI-hype in de traditionele financiële sector. Nvidia maakt grafische kaarten. Ze zijn massaal nodig voor de werking van kunstmatige intelligentie, omdat ze rekenkracht leveren.

Sommige projecten, zoals Render, proberen juist in deze behoefte te voorzien door middel van gedecentraliseerde architecturen (DePin).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven