Nieuws - 52 procent van de Amerikaanse kiezers ziet crypto als de toekomst van financiën

Door Luc Vesters

52 procent van de Amerikaanse kiezers ziet crypto als de toekomst van financiën

Crypto-acceptatie
VS
Investeren
52 procent in Amerika ziet toekomst in crypto

Ongeveer de helft van de kiezers in de VS gelooft dat "cryptocurrencies de toekomst van financiën zijn." Dat blijkt uit de gegevens van een enquête van 's werelds grootste cryptofonds Grayscale. Daarin verklaarde 44 procent van de 2.029 respondenten dat ze in de toekomst "crypto-activa in de beleggingsportefeuille zullen opnemen".

Volgens de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, "hebben beleidsmakers en toezichthouders een kans om beleggers te beschermen door meer duidelijkheid en begeleiding te geven in de regelgeving."

Het onderzoek gaf daarnaast ook andere inzichten, namelijk dat een kwart verklaarde dat zij door de huidige hoge inflatie de interesse in cryptocurrencies had aangewakkerd. Zelfs bijna 20 procent van de geregistreerde kiezers bezit al crypto-activa. In augustus gaf ook 75 van de retailers in Amerika aan crypto te willen integreren.

Op 8 november 2022 vinden in de VS de zogenaamde midterm elections plaats. Volgens de Amerikaanse kieswet moet om de twee jaar een derde van de senatoren en het volledige Huis van Afgevaardigden worden gekozen. Dit is belangrijk voor de cryptosector omdat de politiek invloed zal hebben op de verantwoordelijke regelgevende instanties.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven