Nieuws - Grayscale verdedigt zich tegen de SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Grayscale verdedigt zich tegen de SEC

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Investeren
Grayscale Investments verdedigt zich tegen de eisen die de SEC stelt aan de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF.

Grayscale klaagt de SEC aan over de afgewezen Bitcoin Spot ETF en zegt dat de uitspraak niet logisch is. Grayscale Investments verdedigt zich tegen de eisen die de SEC stelt aan de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF. Dit wordt gemeld door Reuters, onder verwijzing naar een onlangs gepubliceerd gerechtelijk dossier.

De Securities and Exchange Commission (SEC) had het bod om van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC.PK) een ETF te maken in de zomer verworpen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission zei destijds dat het voorstel niet voldeed aan "normen om frauduleuze praktijken te voorkomen en beleggers te beschermen". Grayscale klaagde vervolgens de SEC aan.

Het besluit was "arbitrair, grillig en discriminerend", aldus het nu ingediende document. Hoewel er tot nu toe door verschillende aanbieders verschillende aanvragen voor Bitcoin spot ETF's zijn ingediend, heeft de SEC er geen enkele goedgekeurd.

"De Commissie behandelt spot Bitcoin ETF's met bijzondere hardheid op basis van haar mening over Bitcoin ten opzichte van andere soorten investeringen," klaagt Grayscale het door Gary Gensler geleide agentschap aan. Ondertussen is de zaak tegen de financiële firma niet de enige waarmee de SEC worstelt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven