Nieuws - Bijna 75 procent van Amerikaanse retailers wil crypto integreren

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bijna 75 procent van Amerikaanse retailers wil crypto integreren

VS
Blockchain/Technologie
Crypto integratie Amerika

Het accountantskantoor Deloitte heeft een onderzoek uitgevoerd naar cryptobetalingen in de Amerikaanse detailhandel. Een overzicht van de resultaten.

Het idee om de weekboodschappen met crypto te betalen, is misschien nog vreemd voor de gemiddelde supermarktkoper. Uit het onderzoek van Deloitte blijkt echter hoe groot de belangstelling voor alternatieve betalingsmogelijkheden is.

"Het is een teken voor de detailhandel dat wie niet aan de vraag van de klant voldoet, zij het risico lopen achterop te raken en winst te verliezen," geeft auteur Claudina Castro Tanco toe.

Ongeveer tweederde van de consumenten zei zeer geïnteresseerd te zijn in betalen met cryptocurrencies, aldus de retailers. Slechts 2 procent van de klanten zou weinig tot geen enthousiasme hebben getoond voor het onderwerp van cryptobetalingen.

Cryptobetalingen: motivatie, plannen en uitdagingen

Niet alleen de vraag van klanten naar alternatieve betalingsmogelijkheden zou de belangstelling van handelaars aanwakkeren. De technologie zelf biedt hun ook toegevoegde waarde. Vooral de onmiddellijke toegang tot financiële middelen speelt volgens de enquête een belangrijke rol. Daarnaast is 39 procent van hen overtuigd van de technologie rond blockchain en inkomstenbeheer.

Aanvankelijk stonden detailhandelaren te trappelen om betalingen met digitale valuta mogelijk te maken als marketingtechniek, maar dit is duidelijk veranderd: "Detailhandelaren zijn steeds optimistischer over digitale valuta als betaalmiddel en zien dit snel in als een zakelijke noodzaak", aldus het document. Bijna driekwart van alle respondenten is dan ook van plan om crypto's te integreren, op lange of korte termijn. Zo blijkt uit het rapport.

Zo is naar verluidt ongeveer 12 procent van de respondenten van plan om cryptocurrencies intern te integreren binnen de komende 24 tot 48 maanden. 22 procent zegt al plannen te hebben voor een dergelijke integratie in de komende 12 tot 24 maanden. Een volle 39 procent antwoordt dat ze cryptocurrencies willen integreren binnen het komende jaar. Slechts 1 procent heeft geen plannen om cryptocurrencies te gebruiken.

De complexiteit van de integratie van crypto in bestaande structuren zorgt voor problemen. 89 procent van de respondenten verwacht moeilijkheden. Volgens de studie zijn deze uitdagingen in alle bedrijven terug te vinden, ongeacht de omzetgrootte. Andere hindernissen zijn veiligheid, onduidelijke regelgeving en de volatiliteit van de cryptomarkt.

Methodologie

Deloitte voerde het onderzoek uit tussen 3 en 16 december 2021 als een onderzoeksinstrument om meer inzicht te krijgen in de algemene attitudes en investeringen in de invoering van betalingssystemen met digitale valuta. Voor het onderzoek werden 2.000 topmanagers van detailhandelsbedrijven in de Verenigde Staten ondervraagd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven