Nieuws - Zwitserse Postbank biedt voortaan Bitcoin en Ethereum aan

Door Ted Maas

Zwitserse Postbank biedt voortaan Bitcoin en Ethereum aan

De Zwitserse financiële dienstverlener PostFinance biedt nu ook cryptocurrencies aan via een samenwerking met Sygnum Bank.

De Zwitserse financiële dienstverlener PostFinance biedt nu ook cryptocurrencies aan via een samenwerking met Sygnum Bank. Daarmee krijgen 2,5 miljoen Zwitserse klanten toegang tot Bitcoin en Ethereum.

De samenwerking met Sygnum Bank maakt dit mogelijk. "PostFinance-klanten zullen toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum kunnen kopen, opslaan en verkopen", aldus een persbericht op 5 april.

"Digitale investeringen zijn een integraal onderdeel geworden van de financiële wereld, en onze klanten willen toegang tot deze markt ", aldus Philipp Merkt, Chief Investment Officer van PostFinance AG.

PostFinance is volledig eigendom van de Zwitserse staat. In de afgelopen weken zijn een aantal Amerikaanse banken die belangrijk zijn voor de cryptosector failliet gegaan. Dit roept diverse andere spelers op dit gat in de financiële infrastructuur op te vullen.

Sygnum Chief B2B Officer Fritz Jost gaat verder: "Banken hebben nu een unieke kans om het vertrouwen van de klant terug te winnen, nieuwe inkomstenstromen te genereren en bestaande klanten te behouden. Samen met PostFinance werken we vandaag met meer dan 15 B2B-partners samen om de kloof tussen traditionele en digitale financiering te overbruggen."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven