Nieuws - Zwitserse fintechs tokeniseren MKB-leningen

Door Luc Vesters

Zwitserse fintechs tokeniseren MKB-leningen

Crypto-acceptatie
Investeren

De Zwitserse fintechs Teylor en Taurus kondigen de uitgifte aan van MKB-leningen op een blockchaininfrastructuur. De effecten zullen worden toegelaten tot de handel op de gereguleerde marktplaats van Taurus, waardoor ze toegankelijk worden voor institutionele beleggers. De tokenisatie van MKB-leningen biedt beleggers "maandelijkse kasstromen", aldus een persbericht.

"Onze leningenportefeuille van hoogwaardige MKB-leningen wordt gefinancierd door middel van private transacties met grote financiële instellingen", legt Teylor CEO Patrick Stäuble uit.

"Teylor's op ledger gebaseerde beveiliging stelt investeerders nu in staat om kleinere bedragen te investeren en het token te verhandelen op onze gereguleerde TDX marktplaats," voegt Lamine Brahimi, medeoprichter van Taurus, toe.

Taurus, een dochteronderneming van Deutsche Bank, lanceerde zijn platform voor digitale activa in 2018 en heeft een vergunning voor effectenhandel die wordt gereguleerd door de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor de financiële markt (FINMA).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven