Nieuws - Deutsche Bank vraagt bewaarvergunning aan voor digitale activa

Door Ted Maas

Deutsche Bank vraagt bewaarvergunning aan voor digitale activa

Crypto-acceptatie
Deutsche Bank bewaarvergunning

Deutsche Bank ziet toekomst in digitale activa en heeft bij de BaFin een bewaarvergunning aangevraagd.

Met deze stap wil de bank de bewaring van digitale valuta mogelijk maken via een in-house applicatie. Of cryptocurrencies ook onder de definitie van ‘digitale activa’ zullen vallen, moet nog blijken.

Volgens David Lynne, hoofd commercial banking, wil Deutsche Bank met deze stap haar digitale activa en bewaaractiviteiten uitbreiden. De stap maakt deel uit van een bredere strategie om de inkomsten en innovatie te vergroten, aldus Lynne tegen Bloomberg. In hoeverre de geplande custody-oplossing gevolgen zal hebben voor klanten van de bank en of BaFin de licentieaanvraag zal goedkeuren, is nog de vraag.

De BaFin-aanvraag is niet de enige poging van Deutsche Bank om de markt voor digitale activa aan te boren. Half februari investeerde de financiële instelling ongeveer 65 miljoen US dollar in het digitale activaplatform Taurus. Als onderdeel van een samenwerking met Memento Blockchain werkt Deutsche Bank ook eerder aan een beheeroplossing voor digitale fondsen.

Ondertussen werkt Deutsche Bank's fondshuis, DWS Group, samen met de in de VS gevestigde digitale vermogensbeheerder Galaxy Digital om crypto ETP's te lanceren voor beleggers in Europa.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven