Nieuws - Zwitserse autoriteit voor financiële markten gaat een strengere identificatieplicht voor crypto's handhaven

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Zwitserse autoriteit voor financiële markten gaat een strengere identificatieplicht voor crypto's handhaven

Crypto-acceptatie
Zwitserse autoriteit, financiële markten, strengere identificatieplicht, crypto's, handhaven

De FINMA herhaalde dat identiteitscontroles voor cryptotransacties nodig zijn. De drempel is 1.000 Zwitserse Frank.

De Zwitserse autoriteit voor de financiële markt FINMA heeft de "Money Laundering Ordinance-FINMA" opnieuw bekeken met de focus op cryptocurrencies. De autoriteit maakte dit gisteren, 2 november, bekend in een persbericht.

"Gezien de risico's en de gevallen van misbruik in het recente verleden houdt de FINMA vast aan de regelgeving: er zijn technische voorzorgsmaatregelen nodig om te voorkomen dat de drempel van duizend frank voor onderling verbonden transacties binnen dertig dagen (en niet alleen per dag) wordt overschreden", aldus de kennisgeving van de autoriteit.

Alleen bij de verkoop van Cryptocurrencies

De registratie zou daarbij moeten ingaan wanneer cryptocurrencies worden omgezet in contanten "of andere anonieme betaalmiddelen". Al begin 2020 eiste de Zwitserse financiële marktautoriteit een strengere afhandeling van cryptotransacties. In het kader van de MiCA-verordening is dit onderwerp onlangs ook behandeld. Op EU-niveau zal dit ook in de toekomst gelden: Transacties van "unhosted wallets" van meer dan 1.000 euro moeten door beurzen worden gemeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven