Nieuws - Zou ETH binnenkort de grens van 4.000 Dollar kunnen doorbreken?

Door Luc Vesters

Zou ETH binnenkort de grens van 4.000 Dollar kunnen doorbreken?

Ethereum (ETH)
ETF
Zou ETH binnenkort de grens van 4.000 Dollar kunnen doorbreken?

De op één na grootste cryptocurrency, Ether (ETH), zou vanaf het huidige niveau met bijna 70 procent kunnen stijgen en in mei de grens van USD 4.000 kunnen overschrijden. De Britse Standard Chartered Bank gaat hiervan uit omdat ze denkt dat een ETF-autorisatie door de Amerikaanse SEC in mei waarschijnlijk is.

Analisten van StanChart gaan ervan uit dat beslissingen over ETF-aanvragen worden uitgesteld tot de eerste definitieve goedkeuringsdatum. Dit zou 23 mei zijn: de laatste deadline voor aanvragen van vermogensbeheerders VanEck en Ark/21Shares.

De voorspelling van de bank is gebaseerd op het feit dat de SEC ether nog niet heeft gecategoriseerd als een effect in haar rechtszaken tegen cryptobedrijven. Bovendien staat ETH genoteerd als een gereguleerd futurecontract op de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Verder zou ETH volgens hoofdanalist Kendrick minder verkoopdruk ondervinden dan BTC na een mogelijke ETF goedkeuring. Hij baseert deze aanname op het feit dat het Grayscale Ethereum Fund (ETHE) een aanzienlijk kleiner aandeel van de Ether marktkapitalisatie heeft dan het Grayscale Bitcoin Fund (GBTC).

Kendrick verwacht dat voor 23 mei voorlopig alleen eenvoudige spot ETF's zullen worden goedgekeurd die de bewegingen van de etherprijs volgen. Aan de andere kant zouden meer gespecialiseerde ETF's inclusief staking beloningen later geïntroduceerd kunnen worden.

StanChart analist Kendrick heeft zich in het verleden al een optimistische stier getoond. Begin januari voorspelde hij bijvoorbeeld dat de Bitcoinprijs zou kunnen stijgen tot USD 100.000 tegen het einde van het jaar als gevolg van de goedkeuring van spot ETF's door de SEC.

In het verleden heeft met name SEC-voorzitter Gary Gensler echter herhaaldelijk benadrukt dat hij een duidelijk onderscheid maakt tussen Bitcoin en alle andere cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven