Nieuws - Zo reageren Memecoins op het tv-debat tussen Trump en Biden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zo reageren Memecoins op het tv-debat tussen Trump en Biden

Zo reageren Memecoins op het tv-debat tussen Trump en Biden

Er was veel te bespreken tijdens het eerste tv-debat tussen Joe Biden en Donald Trump. Het onderwerp crypto stond niet op de agenda. Toch reageerden Memecoins heftig.

Joe Biden en Donald Trump stonden gisteren tegenover elkaar in het eerste tv-debat. Kijkend naar de koersen op de cryptomarkt, kwam één van de twee duidelijk als verliezer uit de bus. De Memecoin Jeo Boden, een spottende verwijzing naar Joe Biden, is in vergelijking met de dag ervoor met 38% gedaald. Ter vergelijking, de koers van de Trump-Memecoin MAGA is slechts met zes procent gedaald.

NAVO, de oorlog in Oekraïne, abortus, migratie, verkiezingsfraude: het themaspectrum van het tv-debat was breed. Over crypto verloren de twee presidentskandidaten in 90 minuten geen woord. Toch werd het onderwerp de laatste tijd steeds meer een politieke kwestie. De crypto-industrie in de VS protesteert al maanden tegen de Biden-regering. Zij wordt ervan beschuldigd de sector met strenge wetgeving te willen verstikken.

Vooral Gary Gensler, die onder Biden tot hoofd van de SEC werd benoemd, is doelwit van herhaalde vijandelijkheden. Leiders van grote bedrijven zoals Jesse Powell van Kraken, de Winklevoss-tweeling achter de crypto-beurs Gemini, en de CEO’s van de miningbedrijven RiotPlatforms en Cleanspark sympathiseren openlijk met Donald Trump.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven