Nieuws - Winklevoss tweeling schenkt 2 miljoen dollar in Bitcoin aan Trump

Door Ted Maas

Winklevoss tweeling schenkt 2 miljoen dollar in Bitcoin aan Trump

Winklevoss tweeling schenkt 2 miljoen dollar in Bitcoin aan Trump

De oprichters van Gemini openen hun digitale wallet voor Donald Trump. Ze hopen dat de Republikein een einde maakt aan de "oorlog tegen crypto".

Tyler en Cameron Winklevoss, de oprichters van de cryptobeurs Gemini, hebben dus hun steun voor Donald Trump behoorlijk openbaar gemaakt. In een lange tweet op X (voorheen Twitter) legt Tyler Winklevoss uit dat hij en zijn broer elk 1 miljoen dollar in Bitcoin hebben gedoneerd aan de Republikeinse presidentskandidaat.

Hij legt zijn beslissing als volgt uit: "De afgelopen jaren heeft de regering Biden openlijk de oorlog verklaard aan crypto. De regering heeft overheidsinstanties de wapens gegeven om goede spelers in onze sector lastig te vallen, te treiteren en aan te klagen met als doel ze te vernietigen."

Donald Trump daarentegen is de "pro-bitcoin, pro-crypto en pro-business keuze," vervolgde Winklevoss. Het was tijd "voor de Crypto Army om een boodschap naar Washington te sturen".

De commentaren onder zijn tweet zijn verdeeld. Terwijl sommigen de beslissing steunen, zijn anderen sceptischer: "Wat deed hij voor crypto toen hij president was?" vraagt een gebruiker. Tijdens zijn ambtstermijn werd Trump gezien als een groot criticus van Bitcoin en crypto.

Ondertussen kondigde Gemini, de cryptobeurs van de tweeling, een donatieprogramma aan voor "pro-cryptokandidaten".

Eerder sloot de Winklevoss-tweeling zich aan bij de crypto-lobbygroep "Fairshake" door bijna 5 miljoen Amerikaanse dollar te doneren.

Het "Super PAC" wil ook politici steunen die voorstander zijn van de cryptosector. Onder de supporters bevindt zich een groep specialisten van Amerikaanse exchanges: van Coinbase, Kraken en Gemini tot Andreessen Horowitz. De lobbygroep heeft momenteel een volume van meer dan 100 miljoen dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven