Nieuws - Zijn Cathie Wood en ARK sneller dan BlackRock?

Door Ted Maas

Zijn Cathie Wood en ARK sneller dan BlackRock?

Bitcoin (BTC)
Investeren
Crypto-acceptatie
Zijn Cathie Wood en ARK sneller dan BlackRock?

Na de Bitcoin ETF-aanvraag van BlackRock explodeerde de cryptomarkt. Maar ARK, het bedrijf van Cathie Wood, lijkt de race te winnen met een eigen aanvraag.

In een rapport legt ARK Invest uit waarom ze eerder dan BlackRock een bitcoin spot ETF kunnen registereren en dus lanceren. Volgens het rapport had ARK, samen met de Europese vermogensbeheerder 21Shares, in april al een overeenkomstige aanvraag ingediend bij de SEC. Andere waarnemers in de sector zeiden al eerder dat ARK en 21Shares als eerste aan de beurt moeten zijn voor een Bitcoin spot ETF.

"21Shares en ARK liggen voor op de rest omdat hun volgende SEC-beslissingsdatum 13 augustus 2023 is. BlackRock daarentegen heeft nog geen definitieve datum," aldus een Bloomberg-analist.

De ETF aanvraag van BlackRock heeft een ware golf van aanvragen voor bitcoin spot ETF's veroorzaakt. Naast 's werelds grootste vermogensbeheerder hebben ook Valkyrie, WisdomTree en Invesco een aanvraag ingediend. Tot nu toe heeft de SEC echter alle pogingen om een bitcoin spot ETF te lanceren afgewezen. Deze voldeden niet aan de vereisten volgens haar procedureregels en de Exchange Act.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven