Nieuws - Zal deze Bitcoin upgrade de belasting van het netwerk aanpakken?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Zal deze Bitcoin upgrade de belasting van het netwerk aanpakken?

Zal deze Bitcoin upgrade de belasting van het netwerk aanpakken?

Het Bitcoin-netwerk lijdt onder de last van ordinals en BRC-20 tokens. Het "Taproot Assets Protocol" van Lightning Labs moet uitkomst bieden.

Bitcoin-ontwikkelaars Lightning-Labs hebben een protocolupgrade onthuld om de overbelasting van de blockchain door BRC-20 tokens op te vangen. Het onlangs hernoemde "Taproot Assets Protocol" biedt een efficiëntere methode voor het slaan van activa op de blockchain. De ontwikkelaars kondigden dit aan in een blogpost op 17 mei.

Efficiëntere transactiewijze

Taproot Assets v0.2 "biedt kernfunctionaliteit voor ontwikkelaars die activa willen uitgeven, verzenden, ontvangen en ontdekken op de Bitcoin-blockchain," aldus de aankondiging. Wat het bijzonder maakt is dat de nieuwste versie een onbeperkt aantal activa kan aanmaken of verplaatsen in een enkele on-chain transactie. "Een gebruiker kan bijvoorbeeld drie nieuwe tranches van drie verschillende activa tegelijk aanmaken, waarbij hij slechts één miner fee betaalt."

Het Taproot Assets Protocol is ontworpen om "maximaal buiten de blockchain te opereren", "vooral om het soort blockchain overbelasting dat we recentelijk hebben gezien te vermijden".

Wat hier wordt bedoeld is de grote vraag naar blockspace, die vooral kan worden toegeschreven aan de chaos rond BRC-20 tokens en NFT's op de Bitcoin blockchain. De afgelopen weken heeft dit voor chaos gezorgd in de fee-markt. Op 8 mei kostte een Bitcoin-transactie gemiddeld meer dan 30 dollar.

Tot nu toe is de upgrade beschikbaar in een testnetwerkversie. Ondersteuning voor mainnet is echter "coming soon". Daarnaast zegt Lightning Labs dat protocolgebruikers binnenkort BRC-20 assets kunnen integreren in het Lightning-netwerk.

Stablecoins op Lightning

De ontwikkelaars kondigden ook aan dat ze zullen blijven werken aan de implementatie van stablecoin-integraties op het Lightning-netwerk. Van Lightning een "multi-asset netwerk" maken en "specifiek Stablecoin ondersteuning mogelijk maken voor gebruikers in opkomende markten" is het "ultieme doel" van Taproot Assets.

Vanwege een handelsmerkgeschil moest het protocol dat voorheen bekend stond als "Taro" worden hernoemd en staat het nu bekend als het "Taproot Assets Protocol".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven