Nieuws - Zal de Cake Group worden opgeheven?

Door Luc Vesters

Zal de Cake Group worden opgeheven?

Zal de Cake Group worden opgeheven?

Interne ruzies, een medeoprichter die het bedrijf op eigen gezag wil liquideren en het native token DeFiChain (DFI) in vrije val: de Cake Group van Julian Hosp is ernstig in beroering. Hoe het bedrijf echt in elkaar zit en wat oprichter Julian Hosp te zeggen heeft over de aantijgingen.

Julian Hosp: zijn zakenpartner neemt ontslag

Bestuurslid U-Zyn Chua , die ook de CTO van het bedrijf is, heeft op 1 december van dit jaar een aanvraag ingediend voor de opheffing van de Cake Group bij de bevoegde rechtbank in Singapore. Pikant detail: dit was niet bekend bij andere bestuursleden zoals Julian Hosp, zoals het bedrijf schrijft in een verklaring aan BTC-ECHO. Hosp zelf kwam pas vijf dagen later achter de liquidatieaanvraag, namelijk gisteren, 6 december.

De poging om Cake Group te liquideren roept vragen op over de gezondheid van Julian Hosp's DeFi bedrijf. In november waren er mogelijke financiële gaten in het bedrijf als gevolg van de personeelsinkrimping bij Cake. Het managementteam lag toen ook overhoop. U-Zyn Chua uitte publiekelijk zijn kritiek op de ontslagen op het X platform.

Hoe gaat het financieel met de Cake Group?

Volgens de verklaring van Hosp zijn de financiën van het bedrijf echter niet de oorzaak van het interne geschil bij Cake. De balans van het bedrijf, die ook werd gedeeld met BTC-ECHO, ondersteunt dit standpunt. Het is waar dat de totale activa aanzienlijk zijn gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar tijdens de cryptowinter van 2022. Tegenover verplichtingen van 210 miljoen dollar staan echter activa van in totaal 367 miljoen dollar. De Cake Group staat dus in de zwarte cijfers.

Kerst bij Cake - zonder U-Zyn Chua / Bron: Julian Hosp's LinkedIn profiel

Kerst bij Cake - zonder U-Zyn Chua / Bron: Julian Hosp's LinkedIn profiel

Het overgebleven managementteam is echter niet bereid om het verzoek tot ontbinding zomaar in te willigen.

"We zijn het oneens met de basis waarop het ontbindingsverzoek is ingediend en zijn bezig een juridisch adviseur in te schakelen om het ontbindingsverzoek aan te vechten en te verwerpen."

Julian Hosp

Hosp zelf is strijdvaardig en bevestigt zijn "100 procent toewijding aan de Cake Group". Het is "egoïstisch (van U-Zyn Chua, noot van de redactie) om de eigen belangen boven die van klanten, werknemers en partners te stellen".

Een token dat tegen de trend ingaat / Bron: coinmarketcap

Een token dat tegen de trend ingaat / Bron: coinmarketcap

Het valt nog te bezien of het resterende team erin zal slagen om de zaken om te draaien. Eerst moet het team het ontbindingsverzoek van hun voormalige collega voor de rechtbank op 22 december afwenden.

Ondertussen bevindt het native token van de Cake Group, DFI, zich in een vrije val. Op maandbasis is het DeFi token op het moment van schrijven met 30 procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven