Nieuws - BaFin schrapt waarschuwing tegen Cake DeFi

Door Ted Maas

BaFin schrapt waarschuwing tegen Cake DeFi

DeFi
BaFin schrapt waarschuwing tegen Cake DeFi

In januari 2022 publiceerde BaFin een consumentenwaarschuwing tegen het staking platform Cake DeFi. Deze hebben ze nu verwijderd.

Vorig jaar publiceerde de Duitse financiële toezichthouder een bericht waarin Cake Defi werd beschuldigd van het aanbieden van "ongeautoriseerde bank- of financiële transacties" in Duitsland.In een verklaring op Twitter verwees het platform naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Singapore. Het is daarom gebonden aan de wetten en regels van de Aziatische eilandstaat.

Julian Hosp, medeoprichter van Cake DeFi, liet weten blij te zijn met de beslissing: "Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is voor klanten wereldwijd. Ik wil ook BaFin bedanken voor de constructieve uitwisseling. Zodra MiCA actief is, willen we ook Duitse klanten weer volledige ondersteuning bieden."

BaFin zegt zelf in een verklaring over de exacte redenen voor de schrapping: "Cake DeFi is gestopt met zijn internetaanwezigheid cake.io - onze waarschuwing is daarom inhoudelijk niet (meer) van toepassing."

Eind juni voerde Cake DeFi een rebranding door. Sindsdien heet het platform bake.io. Zoals een woordvoerster van BaFin uitlegde, onderzoekt de autoriteit momenteel "of er nu mogelijk ongeautoriseerde transacties worden uitgevoerd via de nieuwe bake.io website".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven