Nieuws - Zal ChatGPT binnenkort Bitcoin-transacties versturen?

Door Ted Maas

Zal ChatGPT binnenkort Bitcoin-transacties versturen?

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
ChatGPT BTC

Lightning Labs werkt aan de integratie van kunstmatige intelligentie in de blockchain. Wordt ChatGPT binnenkort een Bitcoiner?

In de afgelopen jaren is er nog nooit zoveel hype geweest rond twee onderwerpen: Bitcoin en kunstmatige intelligentie (AI). De Lightning-ontwikkelaar Lightning Labs wil nu beide technologieën combineren en heeft hiervoor verschillende tools gepresenteerd. AI-applicaties moeten BTC verzenden en ontvangen via het Lightning-netwerk; een belangrijke stap voor de interoperabiliteit van crypto en kunstmatige intelligentie.

Lightning Labs wil hiermee het werk van Lightning- en AI-ontwikkelaars aantrekkelijker maken. De tools moeten ook een snelle en goedkope betaling garanderen en het mogelijk maken om Bitcoin en Lightning naadloos te integreren in AI-applicaties.

GPT-technologie op Bitcoin

De ontwikkeling is gebaseerd op het "L402-protocol", een autenticatiemechanisme van Lightning. Daarnaast vertrouwt het op "Langchain", dat dient als een soort bibliotheek om bewerkingen met AI-toepassingen te vereenvoudigen. A bang for the buck: Lightning Labs brengt zelfs OpenAI's GPT-technologie naar de blockchain. De verklaring luidt als volgt:

"De zogenaamde 'LLM Agent BitcoinTools' gebruiken de onlangs uitgebrachte OpenAI GPT-technologie om bitcoin te houden, te verzenden, te ontvangen en Lightning Nodes te hosten met behulp van kunstmatige intelligentie."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven