Nieuws - Worldcoin daalt na groot nieuws

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Worldcoin daalt na groot nieuws

Worldcoin (WLD)
Koersupdate
Worldcoin daalt na groot nieuws

Sam Altman verhuist naar Microsoft. Daar krijgt hij een leidende rol in AI-ontwikkeling. De cryptocurrency Worldcoin reageert grillig.

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het getouwtrek om Sam Altman. Satya Nadella, CEO van Microsoft, kondigde op X aan dat de 38-jarige naar Microsoft verhuist. Daar zal hij leiding geven aan "een nieuw Advanced AI Research Team". Open AI mede-oprichter Greg Brockman, die zijn ontslag aankondigde na Altman's ontslag, maakt nu ook deel uit van Microsoft, kondigde Nadella aan. Het valt nog te bezien welke gevolgen de verandering van positie in de AI-industrie zal hebben voor ChatGPT-ontwikkelaar Open AI en Microsoft. Het heeft voor turbulentie gezorgd bij het crypto-zijproject van Sam Altman, Worldcoin.

Worldcoin in een achtbaan

Nadat de prijs van Worldcoin op zaterdag aanzienlijk daalde naar $1,84, sprong hij op zondag naar $2,54. Op maandagochtend steeg de prijs nog eens met tien cent voordat Worldcoin lijkt te zijn afgevlakt op de huidige $2,30. Dit betekent dat de prijs met vier procent is gedaald ten opzichte van de vorige dag en dat de cryptocurrency nu 30 procent verwijderd is van zijn recordhoogte van $3,30.

Het is nog onduidelijk of en in welke mate de nieuwe rol van Sam Altman, die in 2019 het worldcoin-ontwikkelingsbedrijf Tools for Humanity oprichtte, een impact zal hebben op het cryptoproject. In ieder geval heeft hij daar een meer representatieve positie.

Charles Hoskinson maakt Sam Altman het hof

Op aandringen van de Raad van Bestuur verliet Altman in het weekend onverwacht Open AI. Hierop volgde een korte interne machtsstrijd. De Raad van Toezicht pleitte ervoor dat Altman aan zou blijven. Het bestuur heeft echter "niet langer vertrouwen in zijn vermogen om OpenAI te blijven leiden", aldus de officiële verklaring. Altman was niet "consequent open geweest in zijn communicatie met het bestuur". De vorige CTO van Open AI, Mira Murati, werd aangesteld als interim CEO.

Omdat Sam Altman nu naar Microsoft verhuist, lijkt hij niet langer afhankelijk te zijn van een aanbod van Charles Hoskinson. De hoofdontwikkelaar van Cardano maakte Altman het hof toen hij net was ontslagen: "Als je geïnteresseerd bent in het maken van een gedecentraliseerd groot taalmodel, neem dan contact met me op", schreef de ontwikkelaar op X, waarschijnlijk nogal gekscherend. Altman reageerde niet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven