Nieuws - Wordt SEC CEO Gary Gensler ontslagen in 2024?

Door Luc Vesters

Wordt SEC CEO Gary Gensler ontslagen in 2024?

VS
Wet en regelgeving
Wordt SEC CEO Gary Gensler ontslagen in 2024?

Het Republikeinse Amerikaanse Congreslid Warren Davidson roept op om de huidige SEC-voorzitter Gary Gensler in 2024 te ontslaan. Daartoe introduceerde Davidson in juni 2023 de SEC Stabilization Act, een wetsvoorstel dat de structuur van de SEC een nieuwe vorm zou geven. De Republikein wil bijvoorbeeld een zesde commissaris introduceren zodat er een partijdig evenwicht is met de Democraten.

Daarnaast zegt de Trump-aanhanger dat hij de " erkende belegger" regel wil afschaffen, investeringsmogelijkheden wil versoepelen en een inclusief financieel landschap wil bevorderen. Gisteren, 27 december, sprak de Republikein zich uit over X. 2024 is een "geweldig moment om Gary Gensler te ontslaan en de SEC verantwoordelijk te houden voor haar corruptie."

In de crypto-industrie zijn er weinig mensen waarover in 2023 heviger is gedebatteerd dan Gary Gensler. Het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nam harde maatregelen tegen veel bedrijven, waaronder Coinbase, Kraken en Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven