Nieuws - Wordt het onderpand van Binance klanten binnenkort bij banken gedeponeerd?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Wordt het onderpand van Binance klanten binnenkort bij banken gedeponeerd?

Wordt het onderpand van Binance klanten binnenkort bij banken gedeponeerd?

Beleggers eisen bescherming voor hun deposito's. Kunnen institutionele handelaren binnenkort op Binance hun onderpand door een bank laten bewaren?

Volgens Bloomberg bekijkt 's werelds grootste cryptobeurs Binance momenteel de mogelijkheid om bepaalde institutionele klanten toe te staan om hun handelszekerheden bij een bank te bewaren in plaats van op het cryptoplatform. Het bedrijf hoopt daarmee het tegenpartijrisico te verminderen. Volgens het rapport zijn de in Zwitserland gevestigde FlowBank en de in Liechtenstein gevestigde Bank Frick genoemd als potentiële facilitators voor de dienst.

Bloomberg verwijst naar "mensen bekend met de zaak". Zij zeiden dat vertegenwoordigers van Binance gesprekken hebben gevoerd met geselecteerde professionele klanten. Het onderwerp was de invoering van een systeem dat hen in staat zou stellen bankdeposito's te gebruiken als onderpand voor margehandel op zowel de spot- als de derivatenmarkt.

Volgens het voorstel zouden de middelen die bij de bank worden aangehouden door klanten worden gedekt door een tripartiete overeenkomst, terwijl Binance stablecoins zou verstrekken als onderpand voor margehandel.

Volgens Bloomberg is het voorgestelde plan nog in bespreking en kan het onderhevig zijn aan mogelijke wijzigingen. Na de ineenstorting van FTX in november eisen beleggers strengere veiligheidsmaatregelen van cryptobeurzen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven