Nieuws - Wordt Ethereum een zekerheid in de VS?

Door Ted Maas

Wordt Ethereum een zekerheid in de VS?

Ethereum (ETH)
Staking
U.S., Ethereum, PoS,Crypto

Na de Ethereum Merge zouden PoS cryptocurrencies in de toekomst als effecten kunnen worden gezien in de VS, zegt SEC-chef Gary Gensler.

De succesvolle overstap van Ethereum naar het Proof of Stake-consensusmechanisme zou nieuwe hindernissen in de regelgeving kunnen betekenen voor de op één na grootste cryptocurrency. Gary Gensler, hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zei aan de zijlijn van een hoorzitting van het congres dat cryptocurrencies en bedrijven die gebruikers "staking" aanbieden in de toekomst onder de regulering van effecten in de VS en dus onder toezicht van de SEC zouden kunnen vallen.

In een gesprek met de Wall Street Journal vergeleek Gensler de winst uit staken met dividenden uit de traditionele financiële sector. De beslissende factor voor de vraag of een financieel product in de VS als een effect wordt beschouwd, is de zogenaamde Howey-test. Dit is een door het Hooggerechtshof vastgesteld kader om te bepalen in hoeverre een transactie als een kapitaalinvestering en dus als een effect kan worden aangemerkt.

Volgens Gensler zouden op PoS gebaseerde cryptocurrencies de test kunnen doorstaan. Tot nu toe hebben zowel de SEC als de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Ethereum geclassificeerd als een grondstof. In hoeverre de fusie de definitie van de Amerikaanse autoriteiten zou kunnen veranderen, blijft voorlopig echter open.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven