Nieuws - Wordt Brazilië het volgende El Salvador?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Wordt Brazilië het volgende El Salvador?

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Wereldeconomie
Het is officieel: de Braziliaanse staat erkent Bitcoin als betaalmiddel.

Het is officieel: de Braziliaanse staat erkent Bitcoin als betaalmiddel. President Jair Bolsonaro, die nog steeds in functie is, ondertekende vandaag een wet die een regelgevend kader vaststelt voor de handel en het gebruik van de nummer 1 cryptocurrency.

Het is het hoogtepunt van een lange reis van de Zuid-Amerikaanse natie om een cryptocurrency staat te worden, naar analogie van El Salvador. Bitcoin is daar sinds november 2021 een wettig betaalmiddel. Wordt Brazilië het volgende El Salvador?

Ondanks de berenmarkt verliep de adoptie in Brazilië in 2022 voorspoedig. Nooit eerder waren er meer bedrijven in het land met cryptocurrencies dan nu. In totaal zijn er meer dan 12.000. Meer dan tien miljoen mensen - ongeveer vijf procent van de bevolking - gebruiken regelmatig crypto. Daarmee staat het land in de top 10 voor de adoptie van crypto's. Deze aantallen zullen nu naar verwachting enorm stijgen.

Braziliaanse beurzen en banken in bitcoinkoorts

De Braziliaanse beursgigant XP Inc. heeft een cryptoplatform opgericht. Met Itaú Unibanco biedt een van de grootste banken cryptobewaarneming aan. Tether heeft onlangs in Brazilië 24.000 geldautomaten opgezet waarmee USDT kan worden gebruikt. En Visa lanceerde een cryptocreditcard - met cashback in bitcoin. Dit laat zien: Braziliaanse grote bedrijven zijn meer dan in andere landen bereid om te experimenteren met crypto en bitcoin.

Toch is er een minpuntje: de meest waarschijnlijke toezichthouder op de nieuwe cryptomarkt is de Braziliaanse centrale bank. Voorzitter Roberto Campos Neto is geen fan van cryptocurrencies als betaalmiddel, vooral vanwege de volatiliteit. De centrale bank werkt ook aan de invoering van haar eigen digitale munt, de Real Digital. Deze staat gepland voor 2024.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven