Nieuws - Visa en Ripio lanceren crypto-debetkaart in Brazilië

Door Luc Vesters

Visa en Ripio lanceren crypto-debetkaart in Brazilië

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
Visa Bitcoin

In samenwerking met de Braziliaanse crypto-dienstverlener Ripio lanceert Visa een crypto-debetkaart in Brazilië. Dit meldt de Braziliaanse nieuwsuitgever Portal do Bitcoin. Naast cryptobetalingen hebben gebruikers van de "Ripio-Card" ook de mogelijkheid om voor elke aankoop tot 5 procent cashback beloningen in Bitcoin te ontvangen. De cashback-optie is in eerste instantie beperkt tot 250 Braziliaanse reals per gebruiker, wat omgerekend ongeveer 50 euro is.

Bij betaling met de kaart worden bitcoins automatisch omgezet in real. De kaart zal wereldwijd beschikbaar zijn en zal gratis zijn in winkels die Visa verwerken. Sebastian Serrano, CEO van Ripio, stelt dat dit een "uitstekend retourmiddel voor klanten is en duidelijk superieur is aan wat traditionele financiële instellingen bieden".

Volgens de eerste prognoses van het bedrijf zullen tegen december van dit jaar naar verwachting 250.000 gebruikers gebruik maken van de voorafbetaalde kaart. Het bedrijf voegt zich daarmee bij de lange lijst van instellingen die hun cryptodiensten in Brazilië uitbreiden. Als wereldwijde aanbieder van betaaldiensten lijkt Visa ook steeds meer in te zetten op cryptocurrencies. In samenwerking met grote exchanges zoals Binance of Coinbase, is betaling met crypto via een Visa debetkaart al mogelijk.

Gisteren nog presenteerde concurrent Mastercard ook een crypto-debetkaart in samenwerking met Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven