Nieuws - Mastercard maakt cryptobetalingen mogelijk bij 90 miljoen winkels

Door Luc Vesters

Mastercard maakt cryptobetalingen mogelijk bij 90 miljoen winkels

Bitcoin (BTC)
Crypto payment

Mastercard is een nieuw partnerschap aangegaan om zijn crypto-aanbod uit te breiden. Dit maakte Michael Miebach, CEO van Mastercard, gisteren bekend in een post op LinkedIn. Ze werken samen met Binance om meer dan 90 miljoen transacties te kunnen betalen met digitale valuta. De dienst is in eerste instantie beperkt tot Argentinië, maar het vooruitzicht van uitbreiding werd aangekondigd in een verdere post in de komende weken.

Met behulp van de zogeheten Binance Card moeten klanten van de exchange cryptobetalingen kunnen doen, waaronder Bitcoin en BNB. Deze dienst is zowel in winkels als online beschikbaar. Klanten kunnen ook gratis geld opnemen en tot 8 procent cashback ontvangen op aankopen.

"We kunnen het volledige potentieel van blockchaintechnologie ontketenen als we het toegankelijker en makkelijker te gebruiken maken", legde Miebach uit in zijn post. De betalingsverwerker heeft in het verleden al de krantenkoppen gehaald met betrekking tot partnerschappen in de crypto-ruimte. Zo werkt Mastercard samen met de Amber Group, Bitkub en CoinJar om betalen met cryptocurrencies mogelijk te maken in Azië.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven