Nieuws - Witte Huis uit kritiek op crypto

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Witte Huis uit kritiek op crypto

Crypto-acceptatie
VS
Witte Huis uit kritiek, op crypto

In een nieuw economisch rapport van de Amerikaanse regering wordt scherpe kritiek geuit op crypto-activa en digitale activa. Zo zouden ze problemen brengen voor de consument en het milieu.

Het Witte Huis oordeelt negatief in een nieuw economisch rapport over cryptocurrencies. Volgens het overheidsrapport van de Amerikanen leveren veel onderdelen van het huidige crypto ecosysteem problemen op, voor zowel de consumenten, als het financiële systeem en het milieu.

Voor het eerst een hoofdstuk over crypto

Het is voor het eerst dat in het jaarlijkse document een hoofdstuk over cryptocurrencies bevat. Zo is het rapport is geschreven door de Raad van Economische Adviseurs van het Witte Huis en laat weten dat de "vaak vertoonde" voordelen van cryptoactiva niet kloppen.

"In plaats daarvan ging het bij de innovaties vooral om het creëren van kunstmatige schaarste om de prijzen van crypto-activa op te drijven - en veel ervan hebben geen fundamentele waarde."

Voormalig New York Department of Financial Services ambtenaar Matthew Homer vertelde dat het een "vernietigende aanklacht" was.

"De aandacht voor digitale activa is aanzienlijk. Vooral in vergelijking met andere gebieden van financiële diensten" Deze hebben aantoonbaar "veel meer schade aangericht" in de afgelopen weken, zei Homer.

Met de financiële problemen in Amerika rondom de centrale banken lijkt de Amerikaanse regering meerdere reddingsacties op touw te brengen. Met dergelijk nieuws en steunpakketten voor omvallende banken probeert de regering het sentiment onder de bevolking te beinvloeden.

Ook herkenning vanuit het rapport

Een deel van het document laat wel weten dat "sommige crypto-activa hier zijn om te blijven" en dat distributed ledger technology (DLT) "nog productieve toepassingen kan ontwikkelen in de toekomst".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven