Nieuws - Witte Huis roept op tot meer regulering van cryptosector

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Witte Huis roept op tot meer regulering van cryptosector

VS
Privacy en veiligheid
Wet en regelgeving
Witte Huis, roept op tot meer regulering van cryptosector

Vertegenwoordigers van de regeringszetel hebben het Amerikaanse Congres ervan beschuldigd dat het niet gelukt is om de cryptowetgeving goed te keuren, en dringen aan op een nieuwe regelgeving.

In een blogbericht van vrijdag 27 januari waarschuwden vertegenwoordigers van het Witte Huis voor de risico's van cryptocurrencies. Zij riepen met name op tot "meer inspanningen" van het Amerikaanse Congres om de cryptosector te reguleren. Ondanks de onrust van het afgelopen jaar is de cryptosector tot nu toe vrij toegankelijk geweest. Daarbij verwezen de regeringsvertegenwoordigers naar een aantal maatregelen voor meer bescherming naar de consument.  

Meer transparantieregels

Het gaat onder andere over een uitbreiding van de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Trading Commission (CFTC) en een verbetering van de transparantieregels voor cryptogebruikers. Regelgeving om de risico's van "zogenaamde stablecoins" te voorkomen is ook nodig met een oog naar de ineenstorting van Terra-Luna. Daarnaast waarschuwden zij voor een mogelijke versoepeling van de huidige regelgeving, omdat deze "het risico voor beleggers nog groter zou worden".

Ondanks alles waren de vertegenwoordigers open over de voordelen van cryptocurrencies. Zij steunen "verantwoorde technologische verbeteringen". Er zijn echter "regels" nodig om ervoor te zorgen dat iedereen profiteert van de "nieuwe digitale economie" en niet slechts enkelen, zoals het Witte Huis uitlegt.

Lees ook 'Strengere cryptoregels voor banken in New York'

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven