Nieuws - Strengere cryptoregels voor banken in New York

Door Luc Vesters

Strengere cryptoregels voor banken in New York

VS
Privacy en veiligheid
FTX
Wet en regelgeving
Strengere cryptoregels voor banken in New York

Op donderdag 15 december heeft het New York State Department of Financial Services (NYDFS) een nieuwe gids voor digitale activa uitgebracht voor banken die onder toezicht van de staat staan. Transacties met cryptocurrencies moeten door de autoriteit worden goedgekeurd en worden onderzocht. De gids bevat ook een checklist met documenten en informatie die de betrokken banken aan de NYDFS moeten verstrekken. Op basis daarvan wordt dan een beoordeling gestart voordat goedkeuring wordt verleend.

"Het is van cruciaal belang dat de toezichthouders tijdig en op transparante wijze communiceren over de ontwikkeling van onze regelgevende aanpak." Dat zei hoofdinspecteur Adrienne A. Harris in een persverklaring.

Het bureau is van plan verschillende gebieden van de banken te onderzoeken. Daartoe behoren het bedrijfsplan, risicobeheer en corporate governance en toezicht. Maar ook consumentenbescherming, financiën en analyse van wet- en regelgeving, staat er in het document.

"De richtlijnen van vandaag zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het zuurverdiende geld van consumenten wordt beschermd. Om de gereguleerde bankinstellingen van New York veerkrachtig en concurrerend te houden. En om ervoor te zorgen dat de verwachtingen duidelijk zijn voor degenen die voorstellen willen indienen voor activiteiten in verband met virtuele valuta", aldus Harris.

De richtlijnen zijn bedoeld om een duidelijk gereguleerd pad uit te stippelen voor financiële instellingen die crypto-activa willen aanbieden of in digitale activa willen handelen. Na de ineenstorting van de cryptobeurs FTX in november 2022 neemt de regelgevingsdruk toe op financiële dienstverleners en banken die handelen in crypto-activa.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven