Nieuws - Wilde Gary Gensler ooit Binance-adviseur worden?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Wilde Gary Gensler ooit Binance-adviseur worden?

Exchanges
Wilde Gary Gensler ooit Binance-adviseur worden?

De advocaten van Binance brengen de geloofwaardigheid van de SEC-chef aan het wankelen. Hij zou hebben gesolliciteerd naar een positie als adviseur in 2019.

Gary Gensler, het hoofd van de SEC, heeft Binance gevraagd om haar adviseur te worden in 2019. Dat beweren de advocaten van het bedrijf, die documenten hebben ingediend bij de rechtbank.

De SEC klaagde Binance deze week aan. De advocaten willen dat Gary Gensler zich terugtrekt uit de zaak vanwege zijn betrokkenheid bij Binance. Volgens advocaten ontmoette Gary Gensler Changpeng Zhao ook voor een diner in Japan in 2019.

De Wall Street Journal meldde een andere versie van het verhaal in maart 2023. Zij zeggen dat Binance Gensler juist benaderde, en niet andersom. Ze verwijzen naar interne chats en insiders dicht bij de SEC-chef.

Op Twitter en in de sociale media wordt Gary Gensler er nu deels van beschuldigd dat zijn rechtszaak tegen Binance een "persoonlijke vendetta" is. In de rechtszaak beschuldigt de SEC Binance van het opzettelijk negeren van Amerikaanse wetten, ongeautoriseerde effectenhandel en verduistering.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven