Nieuws - WeTransfer werkt samen met blockchainprotocol Minima

Mike Hesp

Door Mike Hesp

WeTransfer werkt samen met blockchainprotocol Minima

NFT
WeTransfer werkt samen met blockchainprotocol Minima

De file-sharing gigant WeTransfer en het blockchain protocol Minima willen het praktische gebruik van NFT technologie onderzoeken.

WeTransfer en blockchainplatform Minima zijn van plan een NFT-dienst te lanceren. Dit meldt CoinDesk, die een persbericht aanhaalt. De samenwerking met WeTransfer zal blockchaingebruikers in staat stellen om "hun digitale activa te delen en efficiënt inkomsten te genereren", aldus het bedrijf.

Minima is een Layer 1 blockchain en peer-to-peer netwerk geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Volgens de website van Minima maakt het protocol het mogelijk om "een volledig bouw- en validatienode te draaien", waardoor een gedecentraliseerd netwerk ontstaat. Het platform bevindt zich momenteel in de testfase en zal naar verwachting in maart in 180 landen live gaan.

"Dit partnerschap zal het praktische gebruik van de NFT-technologie onderzoeken en een testcase zijn om het potentieel voor een bredere toepassing van dit innovatieve digitale hulpmiddel aan te tonen," zegt Hugo Feiler, CEO van Minima.

Uit recente gegevens blijkt dat 70 miljoen mensen elke maand ongeveer twee miljard bestanden versturen via WeTransfer. Als de proef slaagt, zou de samenwerking de invoering van NFT kunnen aanwakkeren.

Verschillende Web 2.0 diensten hebben onlangs samenwerkingsverbanden met cryptoprojecten aangekondigd. Terwijl Amazon's Web Service samenwerkt met Avalanche aan blockchainoplossingen, bevordert Google Cloud de ontwikkeling van Web3 via NEAR.

Amazon lijkt ook ambitieus om een bedrijf voor digitale activa op te richten om in het voorjaar een NFT-initiatief te lanceren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven