Nieuws - Stapt Amazon in de NFT business?

Door Ted Maas

Stapt Amazon in de NFT business?

AMAZON NFT AVALANCHE

Op het web doen geruchten de ronde dat de onlinegigant Amazon bezig is met een NFT-initiatief. Naar verluidt is Amazon ook bezig met op blockchain gebaseerde games.

Volgens het Amerikaanse nieuwsportaal Blockworks heeft Amazon ambities om een bedrijf voor digitale activa op te richten. Hiermee willen ze het NFT-initiatief in het voorjaar lanceren. Het rapport verwijst naar vier anonieme bronnen. Volgens de bronnen heeft Amazon ‘digitale verzamelobjecten’ opgevraagd bij een hele reeks spelers in de crypto-industrie.

Deze bedrijven omvatten naar verluidt Layer 1 blockchains, blockchain-gebaseerde game startups, blockchain developers en crypto exchanges.  De nadruk zou liggen op blockchain-gebaseerde games en bijbehorende NFT-toepassingen. Volgens de anonieme informatie moet dit allemaal in april gebeuren.

Amazon flirt al een tijdje met Web3, en CEO Andy Jassy heeft eerder al verklaard dat het bedrijf cryptocurrencies scherp in het vizier heeft.   Nog maar enkele weken geleden kondigde het bedrijf een samenwerking aan met het smart contract platform Avalanche.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven