Nieuws - World Economic Forum hekelt optreden tegen crypto in VS

Mike Hesp

Door Mike Hesp

World Economic Forum hekelt optreden tegen crypto in VS

World Economic Forum hekelt optreden tegen crypto in VS

Om duidelijkheid te scheppen in de omgang met cryptocurrencies is een internationaal gecoördineerde harmonisatie van regelgeving nodig, aldus het WEF. "Regulering door handhaving" - een aanpak die de Amerikaanse autoriteiten hanteren - is daarbij "niet aan te bevelen".

Het World Economic Forum (WEF) heeft een document gepubliceerd met beoordelingen en aanbevelingen voor regelgeving voor cryptocurrencies.

De 34 pagina's tellende brief is bedoeld om de wereldwijde coördinatie van cryptoregulering te bevorderen.

De aanpak van Amerikaanse regelgevers wordt volgens het document door het WEF met scepsis bekeken: "Deze aanpak wordt niet aanbevolen om een kader te bieden, omdat 'regulering door handhaving' elke zinvolle discussie over wat wel en niet gereguleerd moet worden uitsluit."

Vanwege het hardhandig optreden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschuwen deskundigen voor een mogelijke crypto-exodus uit de Verenigde Staten.

Volgens het WEF is het gebrek aan taxonomie en classificatie van cryptocurrencies een van de grootste bouwplaatsen. Het document concludeert dat regelgeving dringend nodig is en dat grensoverschrijdende samenwerking de sleutel is.

Het WEF beveelt ook internationale harmonisatie bij wetshandhaving aan. "Gebrek aan coördinatie tussen verschillende wetshandhavingsinstanties leidt tot inconsistente handhaving en gebrek aan samenhang in de aanpak van regelgeving", aldus de paper. Het WEF gaf eerder nog aan wat de voordelen van Bitcoin-mining zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven