Nieuws - World Economic Forum erkent voordelen van Bitcoin-mining

Door Ted Maas

World Economic Forum erkent voordelen van Bitcoin-mining

Bitcoin (BTC)
Mining
Wereldeconomie
WEF btc mining

Het World Economic Forum is niet de grootste fan van Bitcoin. Toch komen de controversiele wereldverbeteraars met een positief statement rondom Bitcoin-mining.

Bitcoin mining heeft doorgaans een slechte reputatie bij het publiek. Bepaalde studies geven de nummer één crypto een ‘zeer slecht’ eco-certificaat. Andere rapporten zien nu echter de bijdrage van Bitcoin op het gebied van duurzaamheid. Nu vestigt ook het World Economic Forum (WEF) de aandacht op de voordelen van Bitcoin-ming - zij het indirect. In een recente video presenteert het WEF de start-up Crusoe Energy.

Het doel van Crusoe Energy is om overtollige energie van olie- en gasproductie op te vangen en deze weer om te zetten naar stroom om computersystemen te voorzien van elektriciteit. Dit voorkomt milieuonvriendelijke verbranding van zogenaamde "stranded energy".

Het WEF noemt Bitcoin-mining niet direct in het filmpje en heeft het in plaats daarvan over "datacenters". Het filmpje toont echter ook mining-rigs die geïnstalleerd zijn op de olieproductieterreinen. Bovendien geeft Crusoe Energy op hun website expliciet aan dat ze naast AI-systemen ook crypto- en blockchain-netwerken faciliteren om het milieu minder te belasten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven