Nieuws - Welke rol spelen NFT's in gaming?

Door Luc Vesters

Welke rol spelen NFT's in gaming?

NFT
Welke rol spelen NFT's in gaming?

De opkomst van NFT's in games heeft voor opwinding gezorgd onder gamers. Het verkopen van in-game activa voor geld droeg niet bepaald bij aan het spelplezier. Het omzetten van games in geld wordt ook vaak bekritiseerd. Maar NFT's spelen een belangrijke rol in de blockchain gaming ruimte.

Waarom worden NFT's gebruikt in gaming?

NFT's verschillen fundamenteel van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ether en dergelijke. Bij deze laatste kan elke eenheid worden ingewisseld voor een andere eenheid van dezelfde cryptocurrency. Dit is een belangrijk kenmerk van valuta: Elke eenheid heeft dezelfde waarde. Kortom: elke munt en elk token in cryptocurrencies moet fungibel zijn.

Voor NFT's geldt het tegenovergestelde: ze zijn niet fungibel. Elk token is uitgerust met unieke eigenschappen, dus ze kunnen niet naar willekeur worden uitgewisseld. En daarom zijn ze zo belangrijk in blockchain gaming.

Blockchain spellen: Waarom zijn NFT's belangrijk?

Het feit dat NFT's niet uitwisselbaar zijn, geeft ze veel toepassingen in games. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om unieke items, wapens of andere in-game items voor te stellen. Avatars kunnen ook worden weergegeven als NFT's. Dankzij de transparantie van de blockchain kun je altijd en overal bewijzen wie welk item bezit.

Maar dat is niet alles: de items kunnen ook veel beter worden verhandeld. Als je er bijvoorbeeld in slaagt om bijzonder zeldzame of spannende items te verzamelen door een play-to-earn spel te spelen, kun je ze misschien met winst verkopen - dankzij NFT's.

Omdat ze overdraagbaar zijn, zijn ze ook niet gebonden aan de respectieve ecosystemen van de afzonderlijke spellen. In plaats daarvan kunnen ze wereldwijd worden verhandeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven