Nieuws - "Weg met cryptoplatformen, nu!"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Weg met cryptoplatformen, nu!"

VS
Wet en regelgeving
"Weg met cryptoplatformen, nu!"

Volgens John Reed Stark, voormalig afdelingshoofd van de SEC, is de "belegering" van cryptoplatforms door Amerikaanse toezichthouders net begonnen. Hoe neutraal zijn uitspraken zijn, is echter twijfelachtig.

Voormalig SEC-medewerker John Reed Stark heeft crypto-gebruikers gewaarschuwd voor verdere actie door Amerikaanse toezichthouders. Dit blijkt uit een tweet van het voormalige hoofd van internet enforcement bij de Securities and Exchange Commission.

Volgens de tweet moeten investeerders "zich terugtrekken uit cryptoplatformen" die "zeer riskant" en "inherent onveilig" zijn. Stark is ook van mening dat de SEC "spot on" is met haar handhaving tegen cryptobeurzen.

Volgens hem is er niet alleen een gat in de consumentenbescherming op cryptobeurzen, maar een "enorm gat". In het verdere verloop van zijn verklaring somt Stark de vereisten van de SEC voor compliant handelsplatformen op. Cryptobeurzen daarentegen ontberen dergelijke standaarden, aldus Stark.

John Reed Stark wordt beschouwd als een veteraan van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Hij werkte er 20 jaar, waarvan elf jaar bij de Internet Enforcement Division.

Volgens zijn verklaring beschouwt Stark zichzelf gewoonlijk als een "uitgesproken en toegewijd SEC-criticus". Onlangs beschuldigde hij echter de cryptobeurs Coinbase van manipulatie en misleiding van het publiek.

Vanwege zijn eerdere uitspraken en zijn SEC-verleden is het echter twijfelachtig hoe neutraal zijn uitspraken over cryptocurrencies werkelijk zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven