Nieuws - WEF geeft crypto een plaats in de wereldeconomie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

WEF geeft crypto een plaats in de wereldeconomie

WEF geeft crypto een plaats in de wereldeconomie

Het World Economic Forum (WEF) heeft crypto- en blockchaintechnologieën een plaats gegeven in de toekomst van de wereldeconomie.

Volgens het World Economic Forum zullen verantwoorde regelgeving en duurzame experimenten de toekomst van crypto in de wereldeconomie veiligstellen, aldus een onlangs gepubliceerd WEF-rapport. Aan het begin vat het rapport 2022 samen als een "verschrikkelijk jaar voor crypto" en stelt dat ongeveer "$2 biljoen van de markt is verdwenen".

Het zegt verder dat "het fundamentele vertrouwen in de belofte van cryptofinanciering afneemt." Beleidsmakers die de alarmbel hadden geluid over de "buitensporige risico's" van crypto zijn nu gerechtvaardigd, aldus het WEF.

Ter illustratie van de "staying power van digitale activa en blockchains" wijst het forum op de "grote banken". De Amerikaanse grootbank JPMorgan, maar ook andere grote financiële instellingen, zouden zich volgens het rapport in Web3 vestigen. De acceptatie van cryptotechnologie is onvermijdelijk, gaat het verder.

Concluderend voorspelt het WEF dat "cryptografie en blockchains integraal deel zullen blijven uitmaken van de moderne economische gereedschapskist".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven