Nieuws - J.P. Morgan voert eerste DeFi transactie uit via Polygon

Door Ted Maas

J.P. Morgan voert eerste DeFi transactie uit via Polygon

Polygon (MATIC)
DeFi
Wereldeconomie
J.P. Morgan DeFi Polygon

Via een proefproject in Singapore heeft Bank J.P. Morgan zijn eerste DeFi-transactie op een openbare blockchain uitgevoerd. Dit staat in een persbericht van de Centrale Bank van Singapore en de Financial Markets Authority (MAS) van gisteren, 2 november.

"Vandaag was de eerste stap om te laten zien dat we daadwerkelijk kunnen handelen op deze openbare netwerken," aldus Tyrone Lobban, hoofd blockchain launch en Onyx digitale activa bij J.P. Morgan. In verschillende tweets legt Lobban in detail uit hoe de transacties zijn verlopen.

J.P. Morgan gebruikte naar verluidt de Polygon blockchain en een aangepaste versie van Aave. Hierbij werden Singaporese dollars ingewisseld voor Japanse yen. "De live pilots onder leiding van belangrijke deelnemers uit de sector, tonen aan dat digitale activa en gedecentraliseerde financiering het potentieel hebben om de kapitaalmarkten te transformeren, mits de juiste vangrails worden ingesteld", zegt Singapore Fintech chief executive Sopnendu Mohanty.

Al in juni van dit jaar kondigden zij het Guardian-project aan, waarmee de Aziatische stadstaat de DeFi-sector onder de loep wil nemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven